DANSKE DANSEHISTORIER 2018

Et kunstnerdrevet initiativ med fokus på det kollegiale møde og den kunstneriske udveksling i et historisk perspektiv.


Kære kollega og ven,

Det er os en glæde at kunne invitere dig til ‘Danske Dansehistorier 2018’ – en kollegial sammenkomst, hvor vi vil dele personlige minder, kunstneriske erfaringer og fælles drømme.

Initiativet bygger på et ønske om at styrke den kunstneriske identitet på tværs af generationer og geografiske tilhørsforhold. Vi vil samles omkring vores personlige og subjektive fortællinger fra kunstneriske strømninger i dansehistorien – dens fortid, nutid og fremtid – og på kunstnerens egne præmisser, dele erfaringer og drømme, for på den måde at stå stærkere og inspirere den fremtidige danske dansekunst.

Vi er interesseret i undersøge hvad der ligger til grund for den nutidige dans i Danmark. Hvem har været med til at tegne historien og hvem tegner den nu? Og hvordan kan vi begynde en fælles samtale om fremtiden på tværs af ståsteder?

SYMPOSIUM
d. 5-6. maj på HAUT i København

RESIDENS
d. 10-15. juni på Vestjyllands Højskole ved Ringkøbing Fjord

NB! Det kræves ikke, at du deltager ved begge arrangementer

SYMPOSIUM byder bl.a. på oplæg ved Karen Vedel (DK) og Cecilie Ullerup Schmidt (DK), en workshop med fælles kortlægning af personlige dansehistorier, faciliteret af ‘Samlingen’ (SE), samt et aften-arrangement med mad og filmvisning.
Symposiet er gratis og åbent for alle interesserede. Rejser du langt, har du mulighed for at søge om rejsetilskud – se her for mere info og tilmelding.

RESIDENS er en lille uges ophold på Vestjyllands højskole med workshops, kollegial udveksling af kunstneriske praksisser, interesser og danse, samt udflugter og samtalesaloner.
Residenset henvender sig til dansekunstnere og inkluderer workshops, rejse, kost og logi. Der er begrænset antal pladser – se her for mere info og tilmelding.

DANSKEDANSEHISTORIER.DK er det virtuelle samlingsted, hvor dokumentation fra begge begivenheder løbende opdateres. Visuelt materiale, tekst og podcasts vil danne grundlag for en fragmenteret kortlægning af dansk dansehistorie, som forhåbentlig vil blive ved med at vokse.

Vi glæder os til at se dig, bevæge os sammen og dele mange (danse)historier!

De kærligste hilsner,
Andrea Deres, Carolina Bäckman, Stine Frandsen og Nanna Stigsdatter


Ps. Det danske dansemiljø er og har altid været internationalt, derfor vil både dansk og engelsk være hovedsprog for Danske Dansehistorier.